Duurzame en milieubewuste Artel Split warmtepomp

Met een warmtepomp van Artel is het mogelijk een huis te verwarmen op een duurzame manier. De Artel warmtepomp van het type Split is te koop in verschillende uitvoeringen. Deze warmtepomp kan worden gekoppeld aan de CV in huis om er zo voor te zorgen dat het water en het huis goed verwarmd kunnen worden. Je hebt in huis dan geen aparte CV ketel meer nodig die gebruik maakt van gas. Omdat dit apparaat geen gebruik maakt van gas voor het verwarmen van de woning en het water is de Artel Split warmtepomp zeer duurzaam en goed voor het milieu.

Hoe werkt het?

De Artel Split warmtepomp is een zogenaamde lucht – water pomp. Deze machine maakt gebruik van de buitenlucht om het water dat in huis gebruikt wordt voor de verwarming en het sanitair te verwarmen. Het is mogelijk om dit type warmtepomp te gebruiken naast een traditionele CV ketel die gebruik maakt van gas. De warmtepomp wordt aan de buitenzijde van het pand geplaatst zodat de ingebouwde ventilator de buitenlucht kaan aanzuigen. Deze lucht wordt vervolgens extra verwarmd en vervolgens gebruikt voor het verwarmen van water voor de verwarming en het sanitair.

Goed voor het milieu

Gebruik maken van een traditionele CV ketel is slecht voor het milieu. Dit komt door het gebruik van gas dat nodig ins om dit type ketel te gebruiken. Een warmtepomp zoals de Artel Split heeft geen gas nodig. Het enige dat nodig is om het apparaat in werking te zetten is een elektriciteitsaansluiting. voor de warmte maakt het apparaat gebruik van buitenlucht en niet van vervuilende producten of milieu onvriendelijke zaken zoals gas. Hiermee is het dus mogelijk om op een duurzame manier warmte op te wekken en zonder gas te leven.

Subsidie

Een ander voordeel van het gebruik maken van de Artel Split warmtepomp is dat je dit apparaat kunt aanschaffen met behulp van subsidie vanuit de overheid. Met deze subsidie wordt de verduurzaming van woningen in Nederland gestimuleerd. Omdat de aanschafwaarde van een warmtepomp redelijk hoog is, kun je dan ook goed gebruik maken van deze mogelijkheid. Het voordeel is ook dat je na een aantal jaar de kosten voor de aanschaf van het apparaat hebt terugverdiend. De verbruikskosten gaan namelijk ook omlaag omdat er geen gas meer nodig is voor het verwarmen van de woning en het water dat gebruikt wordt voor het sanitair.