Dynamiek 365 Business Central: Alles wat je moet weten

Microsoft heeft de app Dynamics 365 business central, speciaal ontworpen voor kleinere organisaties die hun instap boekhoudsoftware zijn ontgroeid en op zoek zijn naar een robuuster programma om hun back-end bedrijfsprocessen te beheren.Gebaseerd op Microsoft’s populaire ERP voor het MKB, Dynamics NAV, beschikt Business Central over nieuwe functies, waaronder warehousing, service management en productie.

Met alle functionaliteit die je van een toonaangevende ERP app verwacht, wordt Business Central door Microsoft aangeprezen als een “single, end-to-end oplossing voor het beheer van financiën, operations, verkoop en klantenservice”.

Net als andere apps in de Dynamics 365 suite, is Business Central onderworpen met kleinschalige automatische maandelijkse updates.

Functies voor bedrijven
Het is belangrijk om op te merken dat er drie soorten licenties voor Business Central zijn: Teamlid, Essential en Premium. Welke licentie je kiest, bepaalt tot welke functies je toegang hebt; het is niet verwonderlijk dat de Premium licentie meer mogelijkheden biedt dan de Essential versie.

Laten we eerst eens kijken naar een aantal basisfuncties waarvan je kunt genieten, ongeacht welke licentie je kiest.

Nieuwe gebruikersinterface
In een poging om de look en feel van alle Dynamics 365 producten te verenigen, beschikt Business Central over een moderne, intuïtieve en – als je onlangs andere Microsoft-producten hebt gebruikt – vertrouwde interface. De UI is aanpasbaar, met rolspecifieke weergaven, gepersonaliseerde feeds en slimme meldingen die allemaal hun opwachting maken.

Mobiele versie
De app is volledig uitgerust om gebruikers toegang te geven tot de rijke functionaliteit in Windows, iOS en Android desktops, telefoons en tablets.

Integratie met andere Microsoft-diensten
Omdat Business Central in de cloud is gevestigd, werkt Business Central naadloos samen met niet alleen andere Dynamics 365 apps, maar ook met Office 365, PowerApps, Microsoft Flow en Power BI. De nieuwe app zal ook voorzien zijn van een uitgebreide integratie met Outlook, waardoor gebruikers gebruik kunnen maken van de quote-to-cash functies van Business Central vanuit hun inbox, inclusief de mogelijkheid om offertes te genereren op basis van de inhoud van een e-mail en facturen in te dienen.

Inheemse intelligentie
Business Central zal profiteren van Microsoft’s gigantische investeringen in AI en machinaal leren, die zullen worden toegepast om nauwkeurigere voorspellingen, betere aanbevelingen voor de volgende stap en meer diepgaande, waardevolle analytische inzichten te geven.

Eenvoudige aanpassings- en uitbreidingsopties
Business Central’s in-client visual designer zal gebruikers helpen om hun oplossing beter af te stemmen op hun unieke zakelijke behoeften, en PowerApps en Microsoft Flow zullen beschikbaar zijn voor het maken van aangepaste zakelijke apps en workflows met behulp van de Common Data Service for Apps.

Dynamics 365 Business Central: Essentials
De Essential licentie geeft gebruikers toegang tot de meeste functies van Business Central. Deze omvatten alles wat eerder in Finance en Operations Business Edition werd gevonden, plus een paar nieuwe trucs die helpen om de nieuwe app in lijn te brengen met de functionaliteit van NAV 2018, inclusief uitgebreide human resource- en projectmanagementfuncties.

Bron: https://www.abcebusiness.nl/