Keuzestress in het woud der boekhoudprogramma’s

Wist je dat er op dit moment in augustus van het jaar 2018 reeds meer dan 300 boekhoudprogramma’s bestaan? Stel je maar eens voor als beginnend ZZP of MKB wat een overweldigende hoeveelheid programma’s smaken en variaties om uit te kiezen. Hoe moeten we dit nou gaan aanpakken? Nou raadpleeg een expert die kennis van zaken heeft die zich vastgebeten heeft in het domein der boekhouding en het pad weet te vinden in het woud der boekhoudprogramma’s. In dit artikel lichten we een tip van de sluier, en creëren we een startpunt voor iedere beginnende ondernemer.

Voor sommige kleine ondernemers kan Excel op zich best goed werken. Ik heb het over het spreadsheet programma dat zit in Microsoft Office. Eigenlijk bezit vrijwel iedereen met een PC of laptop dit wel. Dit is dus zeer toegankelijk en vaak inbegrepen bij je PC dus kosteloos. Er zitten wel wat haken en ogen aan. Ik raad je aan om hier te kijken naar boekhouden in excel: advies, tips en sjablonen. Boekhouden met Excel is prima te doen maar het heeft dus tekortkomingen waar je je even in moet inlezen en je onderneming is idealiter niet te groot anders wordt het sowieso een fouten festijn van jewelste.

Dan zijn er allerlei cloud gebaseerde software programma’s. Dat is dus het spreekwoordelijke woud waar we het al even over hadden. Jeetje zeg 300 programma’s. Moet ik ze allemaal uit proberen? Neen natuurlijk niet, niet alle boekhoudprogramma’s zijn even goed en er zijn al proefkonijnen voor jou gegaan die die software uitgebreid aan de tand gevoeld hebben. Zie hier uitgebreide vergelijking boekhoud software. Er is een top vijf samengesteld door Elma de Bruijn een van de meest toonaangevende boekhoudsters van NL, en uitgelicht zijn Acumulus en e-boekhouden. Dat zijn twee programma’s waar wij reeds uitstekende ervaringen mee hebben en deze aanbeveling kunnen wij dus onderschrijven. Enfin, lees even de hele post indien je alle details wilt weten maar meld je anders direct aan voor de proef abonnement die ze aanbieden beide.