Verdubbel de productiviteit met een goed kantoor!

Een goede werkplek is ontzettend belangrijk. De meesten brengen op kantoor wel 30 tot 40 uur per week door. Daar komt bij dat een goede werkplek de productiviteit verhoogt. Is jouw kantoor optimaal? We hebben tips voor je over wat nou bijdraagt aan die ideale werkplek!

Niet te warm, niet te koud

Om te beginnen is de temperatuur cruciaal voor de productiviteit. In Nederland is een temperatuur tussen de 19 en 21 graden aanbevolen. Daarbij moet er genoeg frisse lucht aanwezig zijn en natuurlijk genoeg zuurstof, dat hebben onze hersenen nodig om goed te kunnen werken. Zet dus hier en daar een raampje open. En wist je dat planten heir ook aan bijdragen? Onderzoeken tonen aan dat plantjes de lucht verschonen.

Uitzicht op de natuur en de juiste kleuren

De plantjes zijn, naast frisse lucht, ook goed voor het juiste uitzicht voor jou en je collega’s. Deskundigen zeggen wel dat uitzicht op de natuur het stressniveau doet dalen en er bovendien voor zorgt dat mensen langer productief zijn. De kleuren die je kan gebruiken als aankleding zijn afhankelijk van het soort werkplek. Zijn er vooral zakelijke werkzaamheden die intense concentratie vereisen? Dan blijken ‘koude’ kleuren de beste optie. Blauw en paars zijn hier goede voorbeelden van. Meer van de creativiteit? Gebruik dan eerder warme kleuren zoals rood, oranje en geel.

Een praktisch bureau

Ook je bureau hangt af van het werk dat je doet. De zakelijke werknemers die veel concentratie nodig hebben, moeten een net, opgeruimd bureau hebben. De creatievelingen mogen daarentegen best een beetje een rommelig bureau hebben. Voor beide geldt overigens dat ze graag leuke, nuttige spullen hebben liggen. Stimuleer je werknemers of collega’s eens met iets leuks en praktisch en laat bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken. Denk hierbij aan bruikbare spullen zoals pennen of laat voor je werknemers eens een handig notitieboekje bedrukken.