Vergelijk energie en bespaar

energy
energy

Vergelijk energie en bespaar

De prijzen voor energie variëren enorm. Hierdoor ontstaat onderlinge concurrentie waar jij voordeel uit kunt halen. Vergelijk alle energieleveranciers met onze tool. Overstappen is simpeler dan je denkt. We laten het je zien aan de hand van een aantal voorbeelden. Vergelijk je met ons mee?

Familie den Hartog

Familie den Hartog bestaat uit vijf personen: moeder Julia, vader Gert en hun twee zonen Merijn en Björn en dochter Sophie. Vader en moeder den Hartog zijn de grootste energieslurpers. Zij slapen op een waterbed wat al gauw 750 kWh (kilowattuur) per jaar verbruikt. Vergelijk je hen met de kinderen, dan kom je er al snel achter dat zij met drie personen een stuk minder verbruiken. De jeugd kijkt graag series op een plasmatelevisie. Verbruik: elk jaar 485 kWh aan energie. Een groot gezin brengt veel wasgoed met zich mee. De wasmachine kost 240 kWh aan energie per jaar.

Familie Kooistra

Julian Kooistra en zijn kersverse vrouw Marit wonen sinds anderhalf jaar samen. De familie Kooistra maakt regelmatig gebruik van eigen sportfaciliteiten. Een airco is voor hen geen overbodige luxe. Beiden zijn atletisch aangelegd. Bij een healthy lifestyle hoort meal planning, wat betekent dat Julian en Marit veel maaltijden invriezen. Een grote vriezer is dan wel op zijn plaats. Airco’s verbruiken gemiddeld tussen de 160 tot 430 kWh aan energie per jaar en een Amerikaanse stijl vriezer vergelijk je met 500 kWh aan energie per twaalf maanden.

Vergelijk met ons mee

De hoeveelheid energie en het bedrag dat je op jaarbasis kan besparen, vergelijk je eenvoudig met een online tool. Je selecteert het aantal personen in jouw huishouden, voert jouw adresgegevens en huidige leverancier in en je weet binnen enkele seconden hoeveel je kan besparen.
Familie den Hartog is met vijf personen €1.806,06 per jaar kwijt bij leverancier Eneco. Vergelijk dit met leverancier EnergieFlex en de jaarlijkse kosten dalen naar €1.713,91. Een verschil van maar liefst €337,79. Bij beide leveranciers krijgt de familie groene stroom en grijs gas.
Familie Kooistra is met twee personen €1.463,03 kwijt per jaar aan energiekosten. Nuon is hun huidige leverancier en levert zowel grijze stroom als grijs gas. Bij leverancier E.ON, zou de familie €1.449,90 kwijt zijn per jaar. Het sportieve echtpaar bespaart hiermee €298,53. Voor €1.449,90 ontvangen ze groene stroom en grijs gas.
Overstappen is voor beide families gunstiger voor de portemonnee. Vergelijk daarom alle opties. In de overstapperiode zit je niet zonder energie. De levering van jouw huidige leverancier gaat door.