WiFi snelheid verbeteren

Tegenwoordig doen we daadwerkelijk álles via WiFi. Zowel particulieren als bedrijven zijn afhankelijk van hun internetverbinding, waarbij een optimale WiFi snelheid vaak onontbeerlijk is. Helaas laat de WiFi ontvangst ons nog regelmatig in de steek. Wilt u het signaal van uw WiFi verbeteren? In een paar simpele stappen kunt u achterhalen wat de oorzaak is van een trage WiFi snelheid.

Hogere WiFi snelheid? Controleer eerst het modem

Vaak kan de WiFi snelheid gemakkelijk verbeterd worden door het modem te resetten. Haal de stekker minimaal dertig seconden uit het stopcontact en laat het modem opnieuw opstarten. Controleer vervolgens of uw modem op de juiste plek staat. De plaats van het modem is essentieel voor een goed signaal. Zo wordt de WiFi snelheid minder wanneer het modem in een afgesloten kast staat. Verplaats het modem daarom naar een plek waar hij vrij staat. Niet in de buurt van elektrische apparaten en bij voorkeur zo hoog mogelijk. Het kan even zoeken en schuiven zijn, maar een andere plek voor het modem kan wonderen doen voor de snelheid van uw internet.

Versterk het WiFi signaal

Het bereik van een WiFi signaal is ongeveer 35 meter. In de praktijk is dit echter een stuk minder ver. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de verdiepingen en muren waar het signaal doorheen moet. Ook het aantal apparaten dat gebruik maakt van de WiFi in huis of in uw bedrijf beïnvloed het bereik en daarmee de snelheid. Een WiFi versterker vergroot het bereik van uw modem en kan uw website snelheid verbeteren.

Verander van WiFi kanaal

Ongetwijfeld zijn er in de buurt van uw huis of bedrijfspand andere WiFi netwerken actief. Uw buren maken mogelijk van hetzelfde kanaal gebruik en dit heeft impact op uw WiFi snelheid. Door van kanaal te switchen kunt u vaak uw WiFi snelheid verbeteren. Probeert u het maar eens. WiFi maakt gebruik van twee frequenties, namelijk de 2,4 gigahertz en de 5 gigahertz. U bent zeker niet de enige die gebruik maakt van de 2,4 GHz frequentieband. Deze gaat al een tijdje mee en is daardoor erg druk bezet. De 5 gigahertz levert weliswaar sneller internet, maar heeft een kleiner bereik. Een hogere frequentie (5 GHz) betekent namelijk ook een kortere golflengte. Hierdoor heeft het signaal meer moeite met obstakels zoals muren en plafonds. Een professioneel WiFi netwerk kan dit probleem ondervangen. Door op de juiste locaties access-points te plaatsen hoeft het bereik van de 5 GHz band geen beperking meer te zijn.

Uw WiFi snelheid optimaliseren

Niets zo frustrerend als traag internet. Wanneer u er zelf niet achter komt wat de oorzaak is van de langzame WiFi verbinding kunt u dit laten onderzoeken. Middels een WiFi meting wordt in kaart gebracht welke storingsbronnen uw netwerk beïnvloeden. De WiFi optimaliseren is vervolgens een koud kunstje. Met de professionele hulp van Metawifi leert u welke aanpassingen nodig zijn bij u thuis of op het werk. U bent weer verzekerd van een betrouwbaar WiFi netwerk en kunt zorgeloos genieten van een snelle internetverbinding.